Teknolojinin büyük isimleri Siemens, Boğaziçi Yazılım ve Sandvik Coromant, geçtiğimiz günlerde kalıpçılık sektörü için bir araya geldi.
Siemens’in Kartal’daki binasında gerçekleştirilen ve çeşitli sunumlarla zenginleştirilen ortak atölye çalışmasında kalıp sektörüne özel güncel çözümler tanıtıldı.
Kurulduğu 1991 yılından bu yana dünya çapındaki ünlü yazılım firmalarının Türkiye temsilciliğini yürüten Boğaziçi Yazılım, geçtiğimiz günlerde dünyanın dev teknoloji firmalarından Siemens ve Sandvik Coromant ile Siemens’in Kartal’daki yerinde bulunan TAC’da (Technology & Application Center) kalıp sektörüne özel ortak bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Yapılan atölye çalışması sonunda, NX CAD ile tasarlanan bir modelin NX CAM ile CAM operasyonları yapıldı. Sandvik Coromant kesici takımları ve Siemens Sinumerik 828D kontrol ünitesi ile kontrolü sağlanan tezgâhta, modellenen parçanın talaşlı imalat operasyonları gerçekleştirildi.
Siemens’ten Son Kullanıcı Destek Sorumlusu Özkan Dinler ve CS SD Alan Hizmet Grup Müdürü Erkan Özgür tarafından gerçekleştirilen ilk sunum, üç yılı aşkın süredir piyasadaki birçok CNC takım tezgâhlarında çalışmakta olan Sinumerik 828D Kontrol Ünitesi ve işlevlerinin kalıp işleme verimliliğine etkisini konu aldı. Aynı zamanda standart olarak sunulan “Gelişmiş Yüzey” (Advanced Surface) kalıpçılık paketi ile “Yüksek Hızda Kesim” (High Speed Cutting) işlevlerinin, kalıp işlemede yüzey kalitesine, hassasiyetine ve işleme zamanına olumlu etkisi, atölye sırasında NX CAM ile tamamlanan parça kesimiyle gelen katılımcılara gösterildi. Siemens SD Alan Hizmet Grup Müdürü Erkan Özgür ise, Siemens bünyesinde yapılandırılan ICS – Müşteri Hizmetleri organizasyon yapısındaki ve servis konseptindeki yenilikleri aktardı.
Boğaziçi Yazılım Siemens PLM Müşteri Yöneticisi Uğur Canbaz ve Boğaziçi Yazılım CAD/CAM Danışmanı Yusuf Uğurluoğlu’nun sunumunda ise, Boğaziçi Yazılım’ın Türkiye’de dağıtımını yaptığı Siemens PLM Software çözümlerinin ve NX CAM yazılımının kalıp sektörüne kazandırdığı avantajlar ön plandaydı. NX 8.5 sürümü ve NX CAM 2.5 Axis + 3 Axis + HSM gibi yeni ürün ve modül tanıtımlarının da yapıldığı sunumda, Boğaziçi Yazılım çözümlerinin kalıp sektörüne katkıları ele alındı.
Sandvik Coromant ekiplerinin sunumuyla devam eden etkinlikte, Sandvik Coromant Ürün Müdürü (CEE – Coromant Eastern Europe) Burak Özgür Topçu da, kalıp işleme teknolojisinde takım yolunun ve programlamanın verimliliğe etkisini anlattı. Coromill 316 Freze konsepti hakkında bilgilendirmenin yapıldığı sunumda yeni ürün olarak “Exchangeble Head” freze konsepti programı tanıtıldı.
Etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Siemens Son Kullanıcı Destek Sorumlusu Özkan Dinler, etkinliğin öncelikli amacının, katılımcılara kurumsal Siemens organizasyonunun gücünü hissettirmek olduğunu belirtti. Teknik açıdan da Sinumerik 828D’nin yenilikçi kalıpçılık fonksiyonlarını tanıtmanın önemli olduğunu belirten Dinler, sözlerine şöyle devam etti: “Katılımcılara TAC Eğitim Merkezi’ni tanıtmak ve bu merkezin istedikleri zaman uğrayabilecekleri bir mekân olduğunu göstermek istedik. Üç eksen kalıpçılık sektöründeki son kullanıcılardan ve bu sektöre makine sağlayan ithalatçılardan oluşan katılımcılarımız, ilk ağızdan kalıpçılık ile ilgili en yeni teknolojileri dinleyip uygulamaları birebir görme fırsatı buldu. Bu tür organizasyonların, Türkiye’deki CNC kullanıcılarının zorlu rekabet koşullarıyla nasıl mücadele edebileceğine dair ipuçları vermesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.”
Boğaziçi Yazılım Siemens PLM Müşteri Yöneticisi Uğur Canbaz ise, “Bu atölye çalışmasıyla dünya standartlarında bilgisayar destekli tasarım ve imalat programlarının, kurumsal verimlilik ve hizmet kalitesi artışına nasıl katkı sağladığını katılımcılarımıza aktarma fırsatı bulduk” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde bilgisayar destekli tasarım ve imalatın, kalıpçılık sektörünün vazgeçilmezlerinden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda, kalıpçılık sektörüne yeni teknolojilerin dahil edilmesi ve işbirliklerinin geliştirilmesi aşamalarında Boğaziçi Yazılım olarak her zaman sektörün yanında olacak ve en güncel teknolojileri takip edeceğiz.”
Sandvik Coromant Verimlilik Merkezi ve Tezgah Yatırımları Sorumlusu Cavit ÇANKAL, “Sandvik Coromant olarak amacımız, öncelikle programımızda yer alan yüksek teknolojiye dayalı Değiştirilebilir Karbür Kafalı Frezeler ile Kalıp ve Model Üretimi alanlarında maliyet düşüren çözümlerle varlığımızı katılımcılara hissettirmekti. Üretimde kullanılan takımların niteliği kadar onları verimli kullanabilecek eğitimli personel konusuna da dikkat çekmek istedik. Bu açıdan verilen seminerle Sandvik Coromant Verimlilik Merkezi eğitimleri hakkında da katılımcılarımızı bilgilendirme şansı elde ettik” dedi.
Siemens, Boğaziçi Yazılım ve Sandvik Coromant, sektör odaklı yeni çözümler geliştirerek önümüzdeki dönemde de kalıpçılık sektörüne ortak geliştirilen projelerle katkı sağlamaya devam edecek.
Son Yorumlar