Yaz aylarında cep telefonununuz, tablet PC’nizin başına olumsuzluklar gelmemesi için bu uyarıları dikkate alın.
Mapfre Genel Sigorta güvencesiyle, teknolojik cihazlara kullanıcı hatalarına karşı hizmet paketleri sunan Teknokask, yaz aylarında en çok karşılaşılan kazaları ele aldı, kullanıcıları uyardı.
Hırsızlıklar Yaz Aylarında Tavan Yapıyor!
Teknokask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, kendilerine gelen başvuruları değerlendirdiklerinde yaz aylarında teknolojik cihazların, özellikle de cep telefonlarının çalınma olaylarının kış aylarına göre %300 daha fazla yaşandığına dikkat çekti. Gülgeç, bunun en büyük nedenini ise kış aylarında sıkı giyinilip, cihazların özellikle mont ve ceketlerin iç ceplerinde taşınmasına ancak yazın böyle bir imkanın olamamasına bağlarken, sıcaklar sebebiyle açık bırakılan pencerelerin ve balkon kapılarının da hırsızlıklarda önemli rol oynadığını belirtiyor.
Açık hava yaramıyor!
Teknolojik cihazların yaz aylarındaki en büyük sorunu hırsızlık olsa da, kırılma ve düşme gibi durumlar ile de sıkça karşılaşılıyor. Sıcaklar gelince, açık balkon ve bahçelerin kullanımı başlıyor. Açık alanda cihazların cepten düşürülmesi gibi durumlar artıyor. Gülgeç, bu tür durumların başında balkondan zemine düşen telefonların geldiğini söylüyor.
Terleme Sorunu Olanlar Mesafeyi Korumalı!
Sıcakların insanları bunaltmaya ve terletmeye başladığı günlerde telefonun normal kullanımında da bazı konularda dikkat edilmesi gerekiyor. Gülgeç’e göre terleme sorunu olan ve uzun süre telefon ile konuşan kişilerin cihazlarında sıvı teması belirtileri olabiliyor. Bu tür sorunlardan uzaklaşmak için kulaklık gibi aparatların kullanılmasını öneriyor.
Dalmayın!
Dikkatsizliklerin de cihazların başına beklenmedik durumların gelmesine sebep olduğunu söyleyen Gülgeç, her yaz döneminde telefonunu şort cebinde unutup da denize girenlerin sayısında binlere ulaşıldığını kaydediyor.
Güneş Yakmasın!
Güneşte fazla kalınması halinde bronz bir tene sahip olmanın kişiler açısından güzel bir yanı olduğunu belirten Gülgeç, ne yazık ki aynı durumun teknolojik cihazlar için geçerli olmadığını söylüyor. Yakıcı güneş altında kalan cihazlar kavrulma tehlikesi geçirerek kullanılmayacak duruma gelebiliyor.
Son Yorumlar