Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink), Türkiye Elçisi olduğu Singapur merkezli DQ Enstitüsü’nün bu sene Türkiye’de yapacağı Dijital Zeka (DQ) testi uygulamasına ortak oldu… Türkiye’den bin öğrenciyle yapılacak testin sonucunda gençler “DQ Puan Kartı” alacak ve çıktılar global bir çalışma olarak Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) hazırlayacağı rapora dahil edilecek…
Dijital yaşam için gerekli olan bilgi, beceri ve yeteneklerin bileşkesi olarak tanımlanan Dijital Zeka (DQ) günümüzde teknik, zihinsel ve sosyal yeterliliklerin toplamına bakılarak ölçülüyor. DQ Enstitüsünün geçtiğimiz yıl yaptığı “2017 DQ Çalışması” hem ebeveynlere, hem eğitim kurumlarına, hem de şirketlere DQ’nun önemini gösterdi ve bu anlamda dünya çapındaki tartışmaları başlattı.
Tink’in ortak olmasıyla bu yıl bir adım daha ileri giden kapsamlı projede artık Türk gençlerinin de göstergeleri yer alacak. Sonuçları Dünya Ekonomik Forumu ile bağlantılı olarak gelecek yıl Global DQ Endeksi’nde yayınlanacak 2018 testi için Türkiye’den 8-18 yaş aralığında bin gençle görüşmeler yapılacak.
Dünya çapında gençlerin dijital yaşamlarını anlamak ve onları dijital vatandaşlar olarak yetiştirmek adına uygulanan bu testin sonucunda alınan puanlarla 8 çeşit dijital vatandaşlık becerisi belirlenecek. Uygulanacak DQ Testi yaklaşık 30 dakika sürecek ve 55 sorudan oluşacak. Çevrimiçi verilen testin sonundaysa öğrencilere dijital vatandaşlık becerilerini anlatan ve bu becerileri iyileştirmeye yönelik öneriler sunan DQ Puan Kartları verilecek.
Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji koleji olan Tink, bu proje kapsamında, başta kendi öğrencileri olmak üzere bin gençle dijital zeka üzerine görüşecek. #GelecekTink diyerek öğrencilerine sağladığı ayrıcalıklarla adını sıkça duyuran kolej, geleceğe bilinçli, vizyoner ve girişimci gençler yetiştirirken, Türkiye’yi de dünya sıralamalarına taşıyacak.
#Tink, #DQ
Son Yorumlar