Trend Micro, Deep Security platformuna özel sanal yama uygulamasıyla, yazılım desteği sonlanan Windows Server 2003’ün güvenlik açıklarını kapatacak, kurumların güncel platformlara geçiş sürecini rahat atlatmasını sağlayacak.
Microsoft, Windows Server 2003’e verdiği yazılım desteğini sonlandırdı. Bundan böyle Windows Server 2003 kullanmaya devam eden kurumlar yeni güvenlik açıkları ve uyumluluk sorunlarıyla karşılaşacaklar. Bu gelişmeyle birlikte veri merkezlerini bu yazılım üzerinden işleten Türkiye’deki birçok şirketin de altyapılarını korumak için etkili bir planlama ve geçiş stratejisi belirlemesi gerekiyor. İnternet ve veri güvenliğinde 25 yıllık tecrübesiyle küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, sunduğu sanal yama çözümüyle hemen geçiş yapamayan ve belirli bir süre daha Windows Server 2003 kullanmak durumunda kalan kurumların karşılaşabilecekleri güvenlik açıklarına karşı koruma sağlıyor. Güncel platformlara geçiş sürecinde zaman ve maliyet avantajı sunarak kurumların bu süreçteki en büyük yardımcıları oluyor.
Günümüzde kurumların yüzde 81’i veri merkezlerinde Windows Server 2003 kullanıyor. Bu kurumların yüzde 25’i ise henüz yeni bir platformlara geçiş konusunda belli bir plana sahip değil. Trend Micro Deep Security platformuna özel sanal yama uygulaması, operasyonel ve bütçesel nedenlerden dolayı faaliyetlerini belli bir süre daha Windows Server 2003 üzerinden sürdürmek zorunda kalan kurumlar için büyük kolaylık sağlayacak. Trend Micro, Deep Security üzerinden tam beş yıl boyunca Windows Server 2003’e yönelik güvenlik açıklarını kapatmaya devam edecek. Trend Micro’nun sanal yama desteği sayesinde henüz planlamasını yapamamış olan kurumlar geçiş için yeterli zamanı elde edebilecekler.
Trend Micro Deep Security, kullandığı izinsiz girişleri belirleme ve engelleme (IDS/IPS) teknolojileri sayesinde yazılım desteği dışında kalan Windows Server 2003’ün açıklıklarını belirleyerek buralardan yaşanabilecek sızmaları engelliyor. Yeni güvenlik açıklarına yönelik zafiyetleri engelliyor. İş uygulamalarınızı kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebileceğiniz maliyet tasarruflu yamalar uygulamanıza imkân tanıyor. Planlanmamış ve zararlı değişiklikleri belirleyerek potansiyel saldırıları durdurabiliyor. Bunun yanında güvenlik standartlarını PCI DSS 3.0 gibi kritik düzenlemelerle uyumlu hale getirebiliyor. Windows Server 2012, Microsoft Azure, ve Amazon Web Services (AWS) gibi sektörün lider bulut servis sağlayıcılarına yönelik oldukça rahat ve az maliyetli bir geçiş süreci sağlıyor.
Son Yorumlar