Global ERP yazılımı IFS, cephe kaplama sektörünün fark oluşturan firmalarından olan Tuna Yapı ile kurumsal kaynak planlama (ERP) projesine başladı.
Geçtiğimiz ay startı verilen IFS ERP Projesi öncesinde kapsamlı bir seçim süreci yürüten Tuna Yapı’nın, IFS’in özellikle aynı sektördeki referansları, Proje Tabanlı Endüstrilere ve ETO (Engineering to Order) Siparişe Özel Mühendislik adı verilen üretim metoduna ait standart çözümleri nedeni ile seçtiği belirtildi.
İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi’de hizmet veren Tuna Yapı, strüktürel silikonlu cephe, kapaklı cephe, alüminyum doğrama, alüminyum levha kaplama, demir konstrüksiyon, kompozit levha kaplama olarak, toplam yıllık 150.000 m2 üretim yapıyor. Konut, Otel, AVM, İş Merkezi, Hastane, Eğitim kurumlarında yerli ve yabancı pek çok projede çalışma yapan TUNA Yapı IFS ERP Projesi ile şantiyelerden anlık verinin alınabildiği, raporlanabilir, tam entegre ve kontrol edilebilir süreç yönetimi sağlamayı hedefliyor.
Grupas Gelişim TPM Akademi Yönetim Danışmanlığı bünyesinde yürütülen Tuna Yapı ERP Projesi seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Grupas kurucu ortaklarından Erol Özden yaptıkları detaylı değerlendirmeler sonucunda IFS’in Tuna Yapı’nın süreçlerine en uygun çözüm olduğuna karar verdiklerini ve sektördeki referanslarının, ETO üretim metoduna hâkimiyetlerinin ve uzman danışman kadrosunun da bu seçimde önemli rol oynadığını vurguladı. Tuna Yapı İcra Kurulu Üyeleri Bilal Kara ve Kemal Erdal, ERP sürecinin firmanın geleceği için çok önemli bir adım olduğunu, tam entegre ve açık bir sistemle Tuna Yapı’yı daha da büyüteceklerini, bu süreçte de yönetim olarak ERP projesi sürekli destekleyeceklerini aktardı. Tuna Yapı ERP Proje Yöneticisi Gökhan Uncu da ERP sürecini başarı ile bitirebilmek adına Tuna Yapı proje ekibi olarak IFS Proje ekibi ile yüksek motivasyon ve koordinasyon ile çalıştıklarını belirtti.
Tuna Yapı ERP projesinin 1. Faz modülleri olan Satış Yönetimi, Satınalma ve Envanter Yönetimi, Üretim Yönetimi, Finans&Muhasebe, Proje Yönetimi, Sözleşme Yönetimi 1 Ocak 2016 da devreye alınması hedefleniyor. Bütçe, İnsan Kaynakları, Doküman Yönetimi, Kalite Yönetimi, Bakım Yönetimi, Şantiye Yönetimi, Hakediş ve Taşeron yönetimi gibi ileri düzey modüllerin de altyapı çalışmalarına paralelde başlanmış olması ve 1 yıl içinde tam entegre olarak tüm modüllerin devreye alınması planlanıyor.
IFS’in Sinpaş Yapı, Dap Yapı, Ofton İnşaat, İnanlar İnşaat, Özaltın ve Makyol gibi pek çok inşaat müşterisinin yanında Bisam ve Erdoğanlar Alüminyum gibi benzer süreçlerde faaliyet gösteren müşterileri de bulunuyor.
Son Yorumlar