Bugün yapılan törenle temeli atılan Türk Telekom’un Ankara’da inşa edilecek yeni genel müdürlük binası, 192 metre yüksekliğiyle başkentin en yüksek ofis kulesi olacak. 2013 yılında tamamlanması planlanan yeni genel müdürlük binasının örnek teknolojik özellikleri, modern tasarımı ve akıllı bina teknolojisiyle Ankara’nın sembol binalarından biri olması hedefleniyor. Bina içi ve dışı yeşil alanları ve kullanılan yenilenebilir enerji kaynakları ile doğa dostu bina özelliğinde olması amaçlanıyor. Türk Telekom’un, özelleştirmeden bu yana gayrimenkul alanında gerçekleştirdiği yatırım ve harcamalar 1 milyar TL’yi aşmış durumda.
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, yeni genel müdürlük binasının temel atma törenini Ankara’da gerçekleştirdi. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Türk Telekom Grup CEO’su Hakam Kanafani, Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt ve Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu katıldı.
Türk Telekom’un yeni genel müdürlük binası, 192 metrelik yüksekliğiyle Ankara’nın en yüksek ofis kulesi olacak. Bina, mimari yapısı, sahip olduğu akıllı bina sistemleri ve çevre dostu özellikleriyle modern mimari anlamında Ankara’ya yeni bir soluk getirecek.
Gayrimenkul yatırımlarını kesintisiz şekilde sürdüren Türk Telekom’un bu alandaki yatırım ve harcamaları, son 6 yılda 1 milyar TL’yi aştı.
Türk Telekom Grup CEO’su Hakam Kanafani, törende yaptığı konuşmada grup olarak gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımlarına dikkat çekerek; “Bugün temelini attığımız yeni Ankara Genel Müdürlük Binasının, gayrimenkul alanında süregelen yatırımlarımızın güzel bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Türk Telekom Grubu’nun son altı yılda gayrimenkule yaptığı olağanüstü miktardaki yatırımlardan mutluluk duyuyoruz. Bir sonraki adım, faaliyetlerimizin etkinliğinin artmasına yardımcı olacağına inandığımız İstanbul Genel Müdürlük Binamızın inşaatına başlamak olacak. Bu vesileyle, Türk Telekom Grubu’nun değerini her alanda artırmaya yönelik taahhüdümüzü yinelemek isterim” dedi.
Projenin önemini vurgulayan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, şunları aktardı: “Bugün başkentimiz Ankara’ya mimari anlamda değer katacak bir projeyi başlatmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Bu yeni projenin bizim için ayrı bir anlamı ve önemi var. Ankara’nın en teknolojik ve çevreci ofis binalarından birisi olacak yeni genel müdürlük binamız, başkentin sembol binaları arasında yerini alacak. Bina içi yeşil alanlarıyla ve akıllı bina teknolojileriyle farklılaşan yeni binamız, Türk Telekom’un sürdürülebilirlik ve çevreci yaklaşımını başarıyla yansıtacak örnek bir yapı olacak.”
Türk Telekom’un Türkiye’nin sadece erişim altyapısına yatırım yapmakla kalmadığını belirten Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, “Şirketimiz hizmet verdiği müşterisi, istihdam ettiği insan kaynağıyla ülkemizin geleceğine yatırım yapmaktadır. Türk Telekom, yurt geneline yayılmış inşaat çalışmalarıyla da Türkiye’nin en önemli inşaat yatırımcılarından biridir. Bu yatırımlarımızı taçlandıran ise bugün burada temelini attığımız yeni bina olacaktır” dedi.
Akıllı bina teknolojileriyle tasarımın buluşma noktası
Türk Telekom’un yeni genel müdürlük binası yüksekliği ve tasarımıyla Ankara’nın dikkat çekici binalarından biri olacak. İç bahçe tasarımları, katlardaki yeşil alanları ile yeşil bina konseptinin iyi bir örneği olarak gösterilen bina, aynı zamanda Ankara’nın bina içi yeşil alanına sahip ilk ofis binası olacak. Akıllı bina teknolojilerinin kullanıldığı yapının mekanik ve elektrik tesisatlarının izlenmesi, denetlenmesi, raporlanması ve enerjinin optimum düzeyde kullanılması sağlanacak. Sıcak su temini ve aydınlatma tesisatı otomasyonunda güneş enerjisinden faydalanılacak. Binanın dış ve iç cephe işlerinde de doğal ve geri dönüşümlü malzemelerden yararlanılacak.
Yaklaşık 6 bin 300 metrekarelik zemin oturumu bulunan yapının, üç bodrum katı ve zemin üzerinde 33 katı bulunuyor. 54 bin 290 metrekare kapalı alanı bulunan binada toplam bin 500 kişi çalışacak. Genel Müdürlük birimlerinin de yer alacağı binada 550 kişi kapasiteli konferans salonu, fuaye ve çok amaçlı sosyal alanlar da olacak. Binanın 2013 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.
192 metre yüksekliğiyle Ankara’nın en yüksek ofis kulesi
• 192 metre yüksekliğiyle Ankara’nın en yüksek ofis kulesi olan yapı, Türkiye’deki ofis kuleleri arasında da ilk sıralarda yer alıyor.
Ankara’nın ilk bahçeli ofis binası
• İç bahçe tasarımları, katlardaki yeşil alanları ile yeşil bina konseptinin öncüsü olacak. İç bahçe tasarımları ile kampüsteki yeşil doku, yapının içine alınarak üst mekanlara taşınacak.
• Beş katta bir oluşturulan, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki bu bahçelerle farklı birimde çalışanların da bir araya gelebileceği sosyal mekanlar olarak düzenlenecek.
Akıllı bina teknolojisi ile enerji en optimum düzeyde kullanılacak
• Akıllı bina teknolojisi ile mekanik ve elektrik tesisatlarının etkin izlenmesi, denetlenmesi, raporlanmasının yanı sıra enerjinin optimum düzeyde kullanımı sağlanacak.
• Asansör tesisatı otomasyonu ile maksimum enerji ve zaman tasarrufu sağlanacak.
• Isı geri kazanımlı havalandırma tesisatları ile bina içindeki bölümlere kaliteli hava verilmesi sağlanacak.
• Çalışan personelimizin konfor şartlarına uygun olarak aynı anda bölümlerde ısıtma ve soğutma yapabilen cihazlar kullanılacak.
Alternatif enerji kaynaklarından faydalanan çevreci bina
• Güneş enerjisinden sıcak su temin edilecek.
• Aydınlatma tesisatı otomasyonu ile güneş ışığından azami derece de istifade edilmesi sağlanacak.
• Yağmur suyunun mevsimsel ihtiyaçlara göre bina soğutma tesisatı soğutma kulelerinde ya da bahçe sulamada kullanılacak.
Doğal ve geri dönüşümlü malzemelerin kullanılacağı çevreci bina
• Çevre dostu mekanik sistemlerin tercih edildiği projede, doğal ve geri dönüşümlü malzemelerin seçilmesine özellikle dikkat ediliyor.
Çift cidarlı cephe özelliği ile maksimum ısı ve ses yalıtımı
• Yapıda çift cidarlı dış cephe uygulaması sonucu maksimum ısı ve ses yalıtımı sağlanacak. Çift cidarlı cephenin özelliğinden dolayı çalışan personel konforuna uygun istenilen kalitede havalandırma yapılabilme olanağı bulunuyor.
Uygun mevsimlerde doğal havalandırma
• Bina otomasyonu ile kontrol edilen çift cephe içindeki motorlu kapaklar çok soğuk ve rüzgarlı havalarda kapatılırken, mevsim geçişlerinde ve özellikle bahar aylarında açılarak binanın nefes alması ve doğal şekilde havalanması sağlanacak.
550 kişilik konferans salonu
• Yeni Genel Müdürlük binası 550 kişi kapasiteli konferans salonu, fuaye ve çok amaçlı sosyal alanlar olacak.
6300 metrekarelik zemin oturumu, 54.290 m2 kapalı alan
• Yaklaşık 6300 metrekarelik zemin oturumu bulunan yapının 3 bodrum katı ve zemin üzerinde 30 katı bulunuyor. Toplam 54.290 metrekare kapalı alana sahip olacak.
1500 kişi yeni Genel Müdürlük binasında çalışacak
• Genel Müdürlük birimlerinin yer alacağı yeni genel müdürlük binasında toplam bin 500 kişi çalışacak.
Son Yorumlar