Boğaziçi Üniversitesi’nde Amerikan Sermaye Derneği (ACA) Başkanı Marianne Hudson ve Avrupa İş Melekleri Derneği (EBAN) Başkanı Paulo Andrez’in katılımıyla düzenlenen BUBA Paneli’nde Türkiye’nin melek yatırımcılık alanında en hızlı gelişen ülkelerden biri olduğu konuşuldu
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, inovasyon alanında dünyada ve Türkiye’de önemli çalışmalar yürüten isimlerin bir araya geldiği New Directions in Innovation (İnovasyonda Yeni Yönler) Konferansı 14 Mayıs 2014 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği ve gün boyu süren konferansta Siemens İnovasyon Başkanı Christian Frey, IBM Araştırma Lideri Erich Rütsche, BD Oto CEO’su Osman F. Boyner gibi önemli isimler de konuşma yaptı. İstanbul’un bir inovasyon merkezi olarak gelişiminin ele alındığı konferansta, şirketlerin inovasyon potansiyellerini geliştirme yöntemleri, Büyük Veri’nin işbirliği geliştirmede açacağı yollar, inovasyonda elektrikli otomobiller örneği, toplumsal inovasyon yoluyla değişim yapma gibi konular tartışıldı.
Konferansın üç panelinden biri BÜMED Business Angels (BUBA)’nın “From Technology Transfer Offices to Innovation, Creating a working eco-system for high growth start-ups” [Teknoloji Transfer Ofislerinden İnovasyona, Yüksek büyüme potansiyeli olan start-up’lar için etkili bir ekosistem oluşturmak] başlıklı paneliydi. Konuşmacılar arasında American Capital Association (ACA) Başkanı Marianne Hudson, Avrupa İş Melekleri Derneği (EBAN) Başkanı Paulo Andrez, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) Başkanı Baybars Altuntaş ve BUBA Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör yer aldı. ‘Melek Yatırımcılar Hakkında Bildiğinizi Düşündüğünüz Yedi Şey’ isimli bir sunumla konuşmasına başlayan Avrupa İş Melekleri Derneği Başkanı Paulo Andrez, sunumunda yatırımcılara en geniş vergi avantajını sağlayan iki ülkeden birinin Türkiye diğerinin ise İngiltere olduğunu söyledi.
Son Yorumlar