Gençlerden VakıfBank’a yeni nesil yönetici: ‘Kişisel CFO-Melis’
VakıfBank’ın genç yazılımcılar tarafından büyük ilgi gören ‘Hack to the Future’ isimli hackathon’u sonuçlandı. 13-15 Aralık günlerinde VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen yarışmada kıyasıya mücadele eden takımlar arasında, finansal kararların alınması için geliştirilen derin öğrenme ve doğal dil işleme tabanlı sanal asistan uygulaması “kişisel CFO – Melis” ile Berceste ekibi birinciliğe değer görüldü.
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Finalde 48 saat boyunca kodlama yapan 12 takımın enerjisi, geleceğin ne kadar aydınlık olduğunun da bir göstergesidir. Gençlerimize olan inancımız ve güvenimiz sonsuzdur. Hackathon’a katılan tüm takımları yürekten tebrik ediyorum” dedi.
Yenilikçi ürünleriyle geleceğin bankacılık anlayışını şekillendiren VakıfBank’ın ‘Hack to the Future’ adıyla gerçekleştirilen hackathon’unda gençler geleceği kodladı. 120 proje fikri arasından finale kalan 12 takım, 13-15 Aralık günlerinde VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde yarıştı. Jürinin detaylı değerlendirmesi sonucu ise Berceste ekibi, finansal kararların alınması için geliştirilen derin öğrenme ve doğal dil işleme tabanlı sanal asistan “Kişisel CFO – Melis” isimli uygulamasıyla birinciliğe değer görüldü.
Geleceğin uygulamaları seçildi
Yarışmada, Noname ekibinin, fotoğraf olarak gönderilen IBAN numaralarını, optik karakter tanıma ve yapay zekâyla sınıflandırma yöntemleri ile hem el yazısıyla girilen numaralardan hem de dijital numaralardan tanıyıp IBAN alanına yapıştırmaya hazır hale getiren uygulaması ikinci oldu. PD Squared ekibinin, kişilerin finansal durumlarını yapay zekâ yardımıyla benzer kişilerin finansal durumlarıyla karşılaştırarak kişisel tercihlere göre tasarruf yapmaya veya diğer finansal araçlara yönlendirerek varlık verimliliğini artıran uygulaması üçüncü seçildi.
Toplam para ödülünün 60 bin TL olduğu yarışmada birinci ekip 30 bin TL, ikinci ekip 20 bin TL, üçüncü ekip 10 bin TL kazandı. Jüri değerlendirmesi sonrası, Split ekibine de Jüri Özel Ödülü verildi. Split, IoT tabanlı sensörlerden aldığı veriler ve yapay zekâ yardımıyla çiftçiye kendi arazisi için en verimli ürünleri yetiştirmesine yardımcı olacak öneriler sunan ve ürünlerin gelişimini takip eden yazılımıyla özel ödülün sahibi oldu.
Yanınızdaki güç olmaya devam edeceğiz
Ödül töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Yarın, belki içinizden bazıları ile takım arkadaşı olacağız. Her birinizin iş hayatında büyük başarılara imza atacağınıza gönülden inanıyorum. Biliyoruz ki, siz gençlerden öğrenecek çok şeyimiz var. Kendi hikâyenizi yazma konusunda son derece istekli ve yeteneklisiniz. Dünyaya bizden daha farklı pencerelerden bakıyorsunuz ama değerlerimizin korunması noktasında sorumluluk sahibisiniz. Nereden geldiğinizi unutmuyor, gideceğiniz yönü çok net biliyorsunuz. Her nerede olursanız olun VakıfBank yanınızdaki güç olmaya devam edecek. Yeter ki siz ülkemiz için, insanımız için çaba gösterin. Yeteneklerinizi, bilgi birikiminizi ve aklınızı, Türkiye için kullanmaya istekli olun” dedi.
Jüri projeleri değerlendirirken ince eleyip sık dokudu
Yarışmaya yurt dışı dâhil 71 üniversiteden binden fazla tekil başvuru olduğunu söyleyen Üstünsalih, şöyle devam etti: “Ön değerlendirme sonucu finale kalan 12 takım, 48 saat boyunca yarıştı. Gençlerin kodladığı gelecek hepimizin olacak, bununla gurur duyuyoruz. Hackathon’a katılan tüm takımları yürekten tebrik ediyoruz. Jürimiz, projeleri değerlendirirken ince eleyip sık dokudu. İlk üçe girememiş olsanız dahi yollarımız mutlaka bir noktada kesişecek. Siz yeter ki azminizi ve heyecanınızı kaybetmeyin. Bu projede bizimle birlikte olan, bilgi ve tecrübeleriyle güç veren, etkinliğimize değer katan, kıymetli jüri üyelerimize de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”
Deneyimli isimler dereceye girenleri belirledi
Kamu bankaları arasında ilk hackathon projesi olma özelliği taşıyan ‘Hack to the Future’da ödülleri alanında uzman isimler dağıttı. Bilgi ve bilişim teknolojileri, ödeme sistemleri, dijital çözümler, finans ile stratejik pazarlama gibi alanlarda uzman Prof. Dr. Esra Gençtürk, Celal Cündoğlu, Kıvanç Emiroğlu, Yılmaz Sonışık, VakıfBank Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel İşlemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, VakıfBank İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Uğur Bilgin, VakıfBank Dijital Bankacılık, Ödeme Sistemleri ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan bu kıyasıya mücadeleyi değerlendirdi.
Dereceye giren projeler:
1. Berceste ekibi: Kişisel CFO Melis, finansal kararları almak için geliştirilen derin öğrenme ve doğal dil işleme tabanlı sanal asistan.
2. Noname ekibi: Fotoğraf olarak gönderilen IBAN numaralarını optik karakter tanıma ve yapay zekâyla sınıflandırma yöntemleri ile hem el yazısıyla girilen numaralardan hem de dijital numaralardan tanıyarak IBAN alanına yapıştırmaya hazır hale getiren uygulaması.
3. PD Squared ekibi: Kişilerin finansal durumlarını yapay zekâ kullanarak benzer kişilerin finansal durumlarıyla karşılaştırarak kişisel tercihlere göre tasarruf yapmaya veya diğer finansal araçlara yönlendirerek varlık verimliliğini artıran uygulaması.
4. Jüri Özel Ödülü, Split ekibi: IoT tabanlı sensörlerden aldığı veriler ve yapay zekâ kullanarak çiftçiye kendi arazisi için en verimli ürünleri yetiştirmesine yardımcı olacak öneriler sunan ve ürünlerin gelişimini takip eden yazılımı.
#CFO Melis, #Vakıfbank, #VakıfBank Hack to the Future
Son Yorumlar