Sahip olduğu teknoloji ve geliştirdiği çözümler ile birleşik web güvenliği, e-posta güvenliği, mobil güvenlik ve veri kaybı önleme alanlarında global bir lider olan Websense, sektörde fark oluşturan yenilikçi çözümü TRITON’un 7.7 sürümünü Türkiye’de pazara sundu.
Websense Türkiye Bölge Müdürü Hüsamettin Başkaya düzenlenen toplantıda güncel tehditler ve siber suçlara ilişkin ayrıntılı bilgiler verirken, güvenlik anlayışındaki değişimi ve TRITON v7.7’nin dikkat çekici özelliklerini paylaştı.
Websense® TRITON™ çözümünün 7.7 versiyonu, yeni geliştirilmiş kötü amaçlı yazılım ve veri hırsızlığı engelleme özellikleriyle liderliğini güçlendiriyor
Websense Türkiye Bölge Müdürü Hüsamettin Başkaya toplantıda yaptığı konuşmada, bilgisayarlardaki güvenlik savunmalarının ne kadar iyi olduğunun önemli olmadığını belirterek, “Kararlı bir bilgisayar korsanı eninde sonunda bilgisayarınıza girecektir. Neden? Çünkü insanlar meraklıdır ve hata yapabilirler. Çalışanlarınızdan biri, bir gün mutlaka kendisine gönderilen ve risk içeren o linke tıklayacaktır. Websense, ağınızdan çıkan verinin içeriğini anlamanın ağınıza giren veriyi anlamak kadar önemli olduğuna inanıyor. Bu yüzden, Websense güvenlik konusunda sektörümüzde eşi benzeri bulunmayan, tamamen farklı bir yaklaşım sergiliyor. Websense bir güvenlik olayını durdurduğu zaman, size sadece bir şeyi engellediğimizi söylemeyiz. Size bilginin ne olduğunu, kime ait olduğunu, kuruluşunuz için ne kadar önemli olduğunu ve engellenmese nereye gideceğini de söyleriz. Websense bunları yapabilir, çünkü biz ağınızda dolaşan bilginin içeriğini anlıyoruz. Bu içeriğe dair bilgiler sayesinde, sadece geleneksel güvenlik yöntemleriyle mümkün olandan daha yüksek seviyede güvenlik sağlayabiliriz” dedi.
Şu ana kadar rekabetle aralarındaki inovasyon ve teknoloji farkının 18 ay olduğunu ifade eden Websense Türkiye Bölge Müdürü Hüsamettin Başkaya, 7.7 versiyonu ile bu farkın daha da açılarak yaklaşık 24 aya kadar çıktığına dikkat çekti.
Websense® TRITON™ v7.7’nin Modern Kötü Amaçlı Yazılım Durdurma Yeteneği %94,50
Hüsamettin Başkaya, sosyal, mobil ve bulut odaklı bir dünya için modern güvenliğin çok basit bir önermeyle; Ağa giren ve ağdan çıkanların %100 sınıflandırılması olduğuna dikkat çekerek, “Websense olarak bu hedefe mevcut durumda satın alınacak diğer rakip güvenlik teknolojilerinden çok daha yakınız. Websense’in güvenlik laboratuarlarında yapılan son detaylı analiz ölçümlerinde pazardaki alternatif ürünlerle TRITON™ v7.7’yi karşılaştırdık. 6.700’den fazla kötü amaçlı URL’yi içeren veritabanına karşı elde ettiğimiz test sonuçlarında en yakın rakibimiz %52,70 gibi bir başarı oranına sahip olurken TRITON™ v7.7 %94,50 ile rakiplerine büyük fark atarak ilk sırada yer aldı” dedi.
Gelişmiş Tehdit ve Veri Hırsızlığı Koruması ile Yeniden Tanımlanan Güvenlik Geçidi
Websense TRITON’un en son sürümünde, çok sayıda dikkat çekici gelişme mevcut. Websense, gelişmiş tehdit ve veri hırsızlığı korumalarının eklenmesiyle internet ağı güvenlik geçidini yeniden tanımladı. Ayrıca, adli durum raporlaması, inceleme raporu gösterge tablosu, ayrıntılı olay analizi ve veri hırsızlığı yakalama özelliği de bu sürüme önemli özellikler olarak dahil edildi.
Websense® TRITON™ v7.7 Kapsamındaki Yeni 5 Güvenlik Buluşu
Geliştirilmiş tehdit ve veri hırsızlığı koruması: Websense TRITON sektörde bazı ilkleri temsil eden çok sayıda yeniliğe sahip. Suç oluşturan şifreli yüklemeler, şifreli dosya hırsızlığı, gelişmiş zararlı kod içeren paketler, gelişmiş kötü amaçlı paket komuta ve kontrol yöntemi ile potansiyel zararlı kod bulaşmış belgeler gibi kötüye kullanılmış belgeleri saptamak bu yeniliklerden bazıları. Bu yeni savunmalardan dördü veri hırsızlığını ve veri kaybını durduruyor. Bunlar, “drip” (davranışsal) DLP saptama; hareketli veriler için resim içi metinlerde optik karakter tanıma (OCR) ve verinin istenmeyen hedeflere (ülkelere) gitmesini engelleyen konum belirleme özelliklerini de içeriyor. Aynı zamanda, veri keşfinin uygulanabilir olmadığı, çok sayıda gizli veri için tasarlanmış gelişmiş makine öğrenme kapasitesi de bunlara dahil. Bu savunmalar, Websense TRITON mimarisine özgü, ödüllü, entegre kurumsal DLP motorunu da destekliyor.
Websense TRITON gelişmiş kötü amaçlı yazılım tehdidi gösterge paneli: Bu yeni gösterge paneli, güvenlik olaylarının profilini çıkarıyor, geniş kapsamlı bir inceleme sağlarken veri hırsızlığını da yakalıyor. Önem dereceleri ve olayları SIEM çözümlerine aktarma yeteneği sayesinde, Websense kullanıcıları kime saldırıldığını, saldırıların nasıl işlediğini, bu iletilerin nereye gönderildiği ve en önemlisi hangi verinin hedef alındığını bilir hale geliyor.
Gelişmiş zeka: Websense CyberSecurity Intelligence™ (CSI) güvenlikte en hızlı ikinci teşhis imkanını sunuyor. Kötü amaçlı yazılımları güvenli bir şekilde analiz etmek için çevrimiçi bir “Sandbox” olan Websense ThreatScope™ da dahil olmak üzere, en güçlü tehdit analizi araçlarına erişim sağlıyor. CSI, kadronuzda bir Websense Security Labs™ araştırmacısına sahipmişsiniz gibi bir yaklaşım sunuyor.
Üzerine tıklamalı e-posta URL sandbox özelliği: İstenmeyen e-postaların % 92’sinde, genellikle kullanıcıları kötü amaçlı internet sayfalarına yönlendiren linkler mevcuttur. Sanal suçlular çoğunlukla kimlik hırsızlığı amaçlı e-posta saldırılarıyla özel kullanıcıları hedef alır. Bu saldırıların çoğu, ilk e-posta ağ geçidi güvenliği denetlemesinden geçtikten sonra internet sitelerine kötü amaçlı yazılım ve tehditleri yükler. Websense yeni e-posta URL sandbox özelliği, gerçek zamanlı analiz için e-postalardaki şüpheli bağlantıları belirliyor. E-posta alıcıları, mesaj içinde gömülü bir URL üzerine tıkladığında; Websense, internet sitesi içeriğini ve tarayıcı kodunu gerçek zamanda, bulut ortamında analiz ediyor.
IPv6 ağ geçidi desteği ve federal sertifikasyon: Websense çözümleri IPv6 standartlarına uygun ve iki faktörlü kimlik denetimini destekliyor. Buna ek olarak Websense ABD resmi mevzuatının gerektirdiği mümkün olan en güçlü güvenliği sağlama konusunda kararlılık gösteriyor. Ürünler ve ilgili platformlar, federal güvenlik gereklilikleri için geçerli olan uygunluk standartlarını karşılamaktadır. ( EAL 2+ Ortak Kriterler sertifikasyonu; HSPD #12 desteği; tam Savunma Bakanlığı/Ordu STIG Güvenlik Testi Entegrasyon Kılavuzu; 800.53a haritalama ve ISO 27001. FIPS 140-2 sertifikasyonu da, ağ geçidinin en yeni sürümü için güncellenmektedir).
Yakın zamanda satışa sunulan Triton Mobile Security çözümü ile Websense; yine Triton mimarisi içinde bütünleşik olarak mobil cihazlarda bilgi güvenliği, uygulama (app.) güvenliği, zararlı kod güvenliği ve mobil cihaz güvenliği gibi markette benzeri bulunmayan üst seviye bir güvenlik yaklaşımı ile mobil cihazları koruma altına alıyor. 7.7 ile gelen Macox desteği ile Mac cihazlara da DLP ve “Web Security end point” güvenlik katmanları kurulabilir hale geliyor
Son Yorumlar