Yeni sunucular ve modern veri merkezleri için yeniden tasarlanan Windows Server 2012 ile geleceğin teknolojisi bugünden geliyor.
Her ölçekteki kuruma özel ve hibrit bulut çözümlerinden kolayca faydalanma imkânı sunan Windows Server 2012 maliyetleri azaltarak rekabet avantajı ve esneklik sağlıyor.Microsoft, geleceğin bulut işletim sistemi Windows Server 2012’nin genel kullanıma sunulduğunu duyurdu. ABD’deki lansmanının ardından bir gün sonra Microsoft Türkiye’nin İstanbul’da düzenlediği özel bir zirvede tanıtılan Windows Server 2012 bulutun gücünden sonuna kadar faydalanabilmeyi sağlıyor. 15 yılı aşkın süredir bulut hizmetlerine yatırım yapan Microsoft, Windows Server 2012”yi, 200”ün üzerinde bulut hizmeti sunan yüz binlerce sunucudan güç alan küresel veri merkezleri işletme deneyimini kullanarak tasarladı.
Windows Server 2012’nin tanıtımının yapıldığı zirvenin açılışını gerçekleştiren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Microsoft Türkiye olarak kurumlarımızın hem Türkiye hem de dünya çapında rekabet güçlerini artıracak yeni ürün ve hizmetleri tüm dünya ile aynı anda sunabilmek için çalışıyoruz. Bugün burada tanıtımını yaptığımız Windows Server 2012 bunun en güzel örneklerinden biri. ABD’de gerçekleştirilen global lansmanın hemen ertesi gününde Windows Server 2012’yi Türkiye’ye getirebildiğimiz için çok mutluyuz. Bu etkinlik dünyada sadece 10 ülkede gerçekleştiriliyor. Kurumlarımızın karlılık ve verimliliğini artıracak yenilikleri Türkiye’ye taşımaya devam ederek iş ortaklarımızla birlikte verdiğimiz danışmanlık ve destek hizmetleriyle her zaman onların yanında olacağız. Bu önemli lansmanımızda bizleri yalnız bırakmayan iş ortaklarımız HP, IBM ve Netapp’e bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek isterim” dedi.
Tamer Özmen’in ardından söz alan Microsoft Global Sanallaştırma ve Bulut Stratejileri Direktörü Edwin Yuen, “Microsoft olarak, en yaygın kullanılan işletim sistemlerindeki, uygulamalardaki ve bulut hizmetlerindeki mirasımız ve tecrübemizle, Windows Server 2012 ve Windows Azure temelli bulut işletim sistemini sunuyor ve kurumların sınırları olmayan bir veri merkezine kavuşmalarını sağlıyoruz. Windows Server 2012, depolama, ağ oluşturma, sanallaştırma ve otomasyon yeteneklerini geliştirip geleneksel olarak ayrı duran bu teknolojileri bir araya getirerek sunucu işletim sistemi tanımını tümüyle değiştiriyor. Windows Azure ve System Center ile birlikte Windows Server 2012 müşterilere özel, barındırılan ve genel bulut ortamlarında uygulamaları ve hizmetleri yönetme ve sunma gücü sağlıyor” diye konuştu.
Türkiye’de de birçok kurumun geçen yılın mart ayından buyana Windows Server 2012 ile çözümler geliştirerek şimdiden büyük başarılara imza attığına dikkat çeken Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformları Ürün Müdürü Kadir Şener ise, “Dünyanın en popüler sunucu işletim sistemi olan Windows Server ile Türkiye’de de yüzde 90’ın üzerinde pazar payına sahibiz. Sanallaştırma konusunda da Hyper-V ile yüzde 37.7’lik pazar payına ulaştık. Windows Server 2012 ile bu alanda da yıl içerisinde lider olmayı hedefliyoruz. Windows Server 2012’yi genel kullanıma açılması öncesinde deneme fırsatı bulan Türk Telekom, KoçSistem ve Doruknet gibi servis sağlayıcıların yanı sıra Türkiye’nin önde gelen bankalarından Finansbank şimdiden geliştirdikleri çözümler ile tüm dünyaya başarı öyküleri ile örnek oldular. Windows Server 2012 ile pek çok kuruluş, daha ilk uygulamalarda çok büyük kazanımlar elde ediyor. Dünya çapında 70 ilk uygulayıcı şirket arasında yapılan ankette müşterilerimiz çalışan başına yıllık 15 saat verimlilik süresi tasarrufu beklediklerini ifade ediyor. Yine bu ankete göre şirketler sunucu yönetim işgücünde yüzde 91 ve ağ yönetimi iş gücünde yüzde 88 oranında azalma sağlayarak BT işgücü maliyetlerinde yılda 220 bin dolar tasarruf edeceklerini öngörüyorlar” dedi.
Son Yorumlar