Gıda perakendesinin üretici ve tedarikçi firmaları ile yerel zincir marketleri “Yerel Zincirler Buluşuyor 2015” fuarında bir araya gelerek geleceğin teknolojilerini değerlendirdi. Ödeme sistemlerinin lider ve öncü şirketi Verifone, sektöre ilişkin en doğru çözümleri nasıl ürettiğini anlattı…
Gıda perakendesinin geleneksel buluşma noktası “Yerel Zincirler Buluşuyor 2015 Konferansı” 15-16 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Verifone Türkiye, Güney Doğu Avrupa ve Rusya Genel Müdürü Onur Altınbaş, konferansın ikinci gününde yaptığı konuşmada, gıda perakendesi ve bu sektörün tedarikçilerine ödeme sistemleri alanındaki en son teknolojilere ilişkin bilgiler verdi. Altınbaş, tüketici beklentilerinden dolayı perakendecilerin geldikleri bu noktada “tedarikçilerin beklediği koşulların” da değiştiğini özellikle ifade etti. Bu nedenle perakende tedarikçilerinin çözüm üretirken, daha yenilikçi ve bu beklentileri karşılayan teknolojilere odaklanmaları gerektiğini ifade etti.
Konferansa katılan gıda perakendesinin kanaat önderleri ve öncü şirketlerinin yönetici ve girişimcileri tarafından yoğun ilgi gören konuşmada Altınbaş, ödeme sistemleri sektörünün dünyadaki öncü markası olan Verifone’un özellikle perakende sektörüne ilişkin inovatif çözümlerini anlattı ve perakendecilerin Apple’ı olmayı amaçladıklarını vurguladı.
Katılımcıların sorularıyla daha da zenginleşen konuşmada Altınbaş, Verifone Türkiye’nin inovatif ürünleriyle tüm Avrupa’nın Ar-Ge merkezi haline geldiğini belirterek, Türkiye’ye bölgesel yöneticilik imkânı sağlayarak, Türkiye’de istihdam yaratıldığını ve örnek bir şirket haline geldiklerini vurguladı.
Onur Altınbaş, Verifone’un tedarik zincirlerine ve gıda perakendesine sunduğu en önemli çözümlerden biri olan Apple Pay’e ilişkin ise şunları söyledi: “ABD’deki her 10 perakende zincirinin 8’i, Verifone “bulut” ödeme platformunu kullanıyor. Bu iş ortaklarımız Apple Pay’i uygulamaya almak için, hiçbir farklı işlem yapmaksızın sadece “bulut” ortamında bu teknolojiyi aktif hale getirerek, neredeyse eş zamanlı olarak müşterilerine bu servisi sunabiliyorlar. Aynı zamanda bu teknolojiyi “bulut”a taşımamış olan perakende zincirleri aynı sistemi hayata geçirebilmek için 6 ile 12 aylık proje planları yaratıp başka alanlara kanalize edebilecek çok değerli inovasyon kaynaklarını bu projeye harcamak zorunda kalıyorlar. İşte tam da bu noktada, sizin hangi projelerinizi iç kaynaklarla yönetip, hangi projeyi ‘outsource’ edeceğiniz, sizi fark ettiriyor.”
Son Yorumlar