İnterpromedya tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen ve Türkiye bilişim sektörüne dair referans niteliğindeki araştırmalar arasında yer alan Bilişim 500’ün 2013 yılı detaylı sonuçlarının yer aldığı yayın ve etkileşimli CD satışa sunuldu.
İnterpromedya tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen ve sonuçları 25 Haziran’da açıklanan 2013 yılı Bilişim 500 araştırmasının detaylı sonuçlarının yer aldığı yayın www.ipmmagaza.com adresinde satışa sunuldu.
Şirketlerin belgelerle onaylı net satış gelirlerine bağlı olarak cirolarına göre sıralandığı Bilişim 500, Türkiye’de ve yurtdışında Türkiye’deki bilişim sektörünün büyüklüğünü ortaya koyan referans niteliğinde bir araştırma olarak kabul ediliyor. İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması Yayını, 15 yıldır Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanıyor.
Yurtiçinde ve Yurtdışında Karar Vericiler İçin Önemli bir Referans
Türkiye’de benzeri olmayan Bilişim 500’ün sektöre ve katılımcılara birçok yönden fayda sağladığına dikkat çeken İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, şunları söyledi: “Bilişim 500 araştırması, sektör tarafından önemli bir referans kaynağı olarak kabul ediliyor. Özellikle kurumsal şirketlerin satınalma ve bilgi işlem birimleri açısından Bilişim 500’ün ortaya koyduğu sıralamalar, satınalma kararında belirleyici rol oynuyor. Ayrıca araştırmamızı Türkçe’nin yanı sıra İngilizce olarak da yayımlamamız nedeniyle, Bilişim 500 Türkiye’deki bilişim sektörünün büyüklüğüne dair yurtdışında önemli bir kaynak olarak değerlendiriliyor. Bu da yurtdışına açılmak ve yurtdışı ortaklıklar kurmak isteyen şirketler için Bilişim 500’ü önemli bir pazarlama aracı haline getiriyor.”
Bilişim Sektörü Yüzde 12 Büyüyecek, KOBİ’ler Parayı Bilgisayara Harcayacak
Bilişim 500 kataloğunda Türkiye bilişim sektörüne dair yer alan önemli bilgilerden bazı örnekler şöyle sıralanıyor:
•Bilişim 500 sonuçlarına göre 300 şirket 2013 yılını büyümeyle kapattı. Yüzde 100’ün üzerinde büyüyen şirket sayısı 19, yüzde 50 ile 99 arasında büyüyen şirket sayısı 56.
•Bilişim 500 sonuçlarına göre Türkiye bilişim sektörünün önümüzdeki yıl yüzde 12 büyüyeceği öngörülüyor.
•En fazla satın alma yapan sektörler arasında kamu, finans ve telekom öne çıkıyor.
•KOBİ’lerin yıllık BT bütçeleri önceki yıllara göre yüzde 50’nin üzerinde arttı. Öncelikli yatırımları arasında ise bilgisayar halen ilk sırada yer alıyor.
•Akıllı telefon satışları ve internet, iletişim teknolojileri pazarını büyüten unsurlar olarak dikkat çekiyor.
Son Yorumlar