Zyxel’in yeni güvenlik duvarı USG FLEX; uzaktan erişim desteği, yüksek ağ performansı ve esnek lisanslama seçeneği gibi özellikleri ile öne çıkıyor…
Yapay zeka destekli bulut tabanlı ağ çözümleri sunan Zyxel Networks, KOBİ’ler için tasarlanmış yeni güvenlik duvarı serisi USG FLEX’i pazara sundu. Kurumların iş ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde analiz eden ve pazarın taleplerine yönelik ürün geliştiren Zyxel, yeni güvenlik duvarı serisi USG FLEX ile işletmelerin dijitalleşmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
İş dünyası, pandemi ile birlikte uzaktan çalışma modeline geçti.
Herkesin odak noktası bu yeni iş modeli oldu ve uzaktan çalışma artık “yeni normal” haline geldi. İşletmeler bu yeni yapıya alışmaya ve iş süreçlerini kesintiye uğratmadan sürdürmeye çalışırken; veri iletişim ağlarına güvenli bir şekilde erişim ihtiyacı ise en üst seviyeye çıktı.
KOBİ’lerin sadece yüzde 21’i güvenlik önlemi aldı
Zyxel Networks Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal’ın verdiği bilgiye göre; KOBİ’lerin yüzde 44’ü evden çalışma düzenine geçerken, bunların yüzde 79’u hiçbir siber güvenlik önlemi almadı. Yüzde 21’i ise virüs programları ve firewall gibi basit güvenlik önlemleri aldı.
“Salgın nedeniyle çalışanların evlerinden işlerini yürüttüğü yeni dönemde, korunmasız kalan şirket ağları, önlem alınmaması halinde çok büyük siber risklere davetiye çıkarıyor” diyen Erünsal, Koronavirüs salgını döneminde mikro KOBİ’lerin yüzde 21’i siber güvenlik konusunda önlem alırken, söz konusu önlemin “çalışan bilgisayarlarına virüs programı” yükleme ile sınırlı olduğuna dikkat çekti.
Bu dönemde kurum verilerine bilgisayar ve telefonlardan uzaktan erişim sağlamasının şirketler için büyük bir risk taşıdığını ifade eden Erünsal “Kurum cihazlarından veri sızıntıları sonucu oluşabilecek maddi zarar ve itibar kayıplarının önüne geçmek için güvenlik duvarı ile önlem alınabilir. Siber saldırılardaki ilk savunma hatlarından biri güvenlik duvarıdır. İşletmelerin değerli verileri ve siber saldırganlar arasında bir duvar örmesi gerekiyor. Hatta evden çalışanların ev ağlarına da güvenlik duvarı yüklemek doğru bir strateji olacaktır. Küçük ölçekli kurumlar maalesef sınırlı siber savunma becerisine ve savunma altyapısına sahip ve son dönemde kolay hedef olmaları nedeniyle özellikle hackerlar tarafından tercih edilir hale geldi. Zyxel Networks olarak bu noktada küçük ölçekli işletmeleri pandemi sonrası “yeni normal düzene” hazırlamayı kendimize göreve edindik.
Yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. USG FLEX 100, USG FLEX 200 ve USG FLEX 500 model güvenlik duvarlarının performansı, bir önceki versiyona kıyasla donanımsal ve yazılımsal olarak yüzde 125 oranında artırıldı. Ayrıca ürünün UTM performansının kapasitesi ise yüzde 500 oranında yükseltildi. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için maksimum ağ güvenliği sunan çözüm, uzaktan VPN erişim desteği, kullanıcı dostu arayüzü, WiFi access point yönetimi, hotspot imkanı gibi özellikleri ile öne çıkıyor. Hepsi bir arada mantığı ile tek bir kutuda şirketlerin tüm güvenlik ihtiyaçlarına cevap veren güvenlik cihazları, sınırlı bilgi işlem bütçesi bulunan küçük ölçekli işletmelerin iş sürekliliği ve güvenliğini garanti altına alıyor” şeklinde konuştu.
Lokal koruma için global tehdit istihbaratı
Günümüzün siber saldırıları; crypto jacking, malware, ransomware çeşitleri gibi farklı tehditlerle birlikte her geçen gün çoğalıyor. USG FLEX serisi güvenlik duvarları, geleceğin bilinmeyen ataklarına karşı derinlemesine savunma sağlayarak, tüm bu gelişmiş tehditlere karşı kusursuz koruma sunan “akıllı bulut” sistemi ile işletmelerinin yükünü de hafifletiyor.
Yeni normalin iş ihtiyaçları
USG FLEX güvenlik duvarı ürün ailesi, evden çalışanların VPN üzerinden kolay bir şekilde şirket ağlarına bağlanmalarına ve güven içinde verimli bir şekilde çalışmalarına olanak tanıyor. Kolay yapılandırma özelliği ile BT ekibinin iş yükünü büyük ölçüde azaltan cihaz, ağ yönetimi için entegre access point controller’ı bünyesinde barındırıyor. Böylece WiFi ağının yönetimi için ek controller almaya gerek kalmıyor.
Esnek lisans seçeneği
Hali hazırda USG serisi bir güvenlik duvarına sahip olan kurumlar, USG FLEX’e terfi etmek istediğinde; USG cihazına ait lisansı USG FLEX’e taşıyabiliyorlar. Böylece kurumların yeniden ayrı bir lisans almasına gerek kalmıyor.
Şirketler dilerlerse web filtreleme, kötü amaçlı yazılımlardan korunma ve Zyxel SecuReporter premium analitik ve raporlama hizmeti gibi güvenlik özelliklerini etkinleştirme lisanslarını ayrı ayrı veya toplu bir şekilde UTM güvenlik lisansı paketi olarak satın alabiliyor. Ayrıca her şirketin ihtiyacına özel farklı lisans paketleri de bulunuyor.
COVID-19 vakasındaki belirsizlikler nedeniyle hala birçok şirket personelinin evinden çalışmaya devam ettiğini söyleyen Ömer Faruk Erünsal sözlerine şöyle son veriyor: “Bu süreçte bilgi işlem ağlarına uzaktan güvenli erişim, hala en kritik iş ihtiyacı olarak karşımıza çıkıyor. Küçük işletmelerin bu ihtiyacına yönelik olarak tasarlanan ürün USG FLEX serisi ultra güvenlik, esnek yapı ve kullanım kolaylığı gibi özellikleri ile öne çıkıyor. İşletmelerin tüm iş ihtiyaçlarını karşılayan ürün siber korsanlara karşı da kalkan vazifesi görüyor. Zyxel’in uçtan uca güvenlik çözümleri yelpazesi, büyük küçük her ölçekten işletmeyi artan siber saldırılara karşı korumak için ihtiyaç duyulan esnek, kesintisiz ve yüksek performanslı bir ağ altyapısı oluşturulmasına olanak tanıyor.”
#Zyxel, #COVID-19, #USG FLEX
Son Yorumlar